Waterlooin ontwikkeling

Liefde Lust Leugens

Filmregisseur Sander Brandts heeft in twintig jaar tijd een reputatie opgebouwd als een baanbrekende, gedurfde en creatieve visionair. Zijn eigenzinnige manier van filmmaken oogst veel lof maar maakt hem ook kwetsbaar. Met zijn enthousiasme weet hij spraakmakende projecten van de grond te krijgen en met zijn openheid en charme zijn acteurs tot grote hoogte te brengen. Ondanks dat in deze vaak intieme samenwerking de verleiding om de hoek ligt, heeft hij zichzelf de gouden regel gesteld daar ver van weg te blijven.

Tot de dag komt dat het toch gebeurt.

Sascha Overhagen is jong, ambitieus, gepassioneerd en oogverblindend mooi. Ze zit echter ook gevangen in een huwelijk met Marcel, een man met losse handen. Sascha is naarstig op zoek naar een ridder op het witte paard die haar dromen kan laten uitkomen. Sander is onder de indruk van Sascha en ze drukt bij hem op exact de juiste knoppen.

Zijn solide huwelijk met zijn begripvolle vrouw Valerie begint af te brokkelen onder het gewicht van de constante aandacht die Sascha nu opeist. Haar extreem jaloerse gedrag, de voortdurende leugens en de emotionele stemmingswisselingen waaronder ze gebukt gaat, zorgen ervoor dat ook Sander meer en meer begint te twijfelen of hij niet bespeeld wordt.

Wanneer Sander haar betrapt op het versturen van liefdes-appjes naar een zekere Dave, een wat labiele jongeman die ze in de trein heeft ontmoet, wuift Sander het aanvankelijk voor zichzelf nog weg dat ze enkel voor de aandacht gaat. Maar langzaam maar zeker komt hij erachter dat ze Dave dezelfde beloftes doet als aan hem. Langzaam begint hij zich af te vragen of Sascha niet in een eigen droomwereld leeft waarin er voor hem geen plaats is.